Natura Medika

Help gel

HELP gel

HELP gel je proizvod visokog kvaliteta koji umiruje upaljenu kožu, ublažava crvenilo, svrab i osip na mjestu primjene. Zahvaljujući bogatoj kombinaciji sastojaka, pomaže u svim situacijama kada je potrebno brzo djelovanje kao što su: tegobe izazvane ubodom inspekata, alergijske promjene na koži nakon kontakta sa biljkama, opekotine izazvane različitim fizičkim i hemijskim agensima, iritacije nastale brijanjem, depilacijom, epilacijom, površinske rane i ogrebotine…

Formulisan na bazi hamamelisa, kamilice, aloje, pantenola, mentola stimuliše epitelizaciju, revitalizuje oštećenu kožu i pruža prijatan osjećaj hlađenja. Preporučuje se za ublažavanje tegoba nastalih ubodom insekata, kod alergijskih promjena na koži nakon kontakta sa biljkama, kod opekotina izazvanih različitim fizičkim i hemijskim agensima, kod osetljive i nadražene kože nakon brijanja, depilacije, epilacije, kod površinskih rana i ogrebotina. Ekstrakt hamemelisa, zahvaljujući svom sastavu ostvaruje protivupalna, adstrigentna i zacjeljujuća svojstva na koži. Efikasno smanjuje procese inflamacije u koži i pojavu otoka. Sinergičnim efektom sa kamilicom djeluje umirujuće, ublažava crvenilo, osip i svrab na mjestu primjene. Mentol hladi i smanjuje osećaj bola koji se javlja kao posljedica iritacije na koži. Aloe vera održava prirodnu vlažnost kože, čuva njenu prirodnu pH vrijednost i umiruje je nakon izlaganja suncu. Pantenol, sadržan u gelu pruža dodatnu hidrataciju, ubrzava oporavak i regeneraciju kože.

Oštećenoj koži pruža prijatan osjećaj hlađenja, znatno smanjujući bol, inflamacije, pojavu otoka i modrica. Prirodna formulacija čini HELP gel sigurnim čak i za veoma osjetljivu kožu, ne ostavljajući masne tragove nakon nanošenja, pa se može koristiti za svakodnevnu njegu. Preporučujemo da ga redovno primjenjujete nakon sunčanja ili solarijuma jer sprječava nastajanje fleka i perutanje kože, a preplanulost duže traje.