Natura Medika

Probavita

PROBAVITA

PROBAVITA je potpuno prirodan preparat sačinjen od mješavine oplemenjenih žitarica (mljeveno integralno zrno), kima i lanenog sjemena. Poznato je da je ljuska žitarica bogata vitaminima i biljnim vlaknima (celulozom) neophodna za pravilan rad crijeva. Savremeni način ishrane koji obiluje kašastom hranom upravo oskudijeva onim što PROBAVITA nudi.

Integralne žitarice djeluju tako što stimulišu rad crijeva i sprječavaju njihovu ljenjost jer celuloza u njima upija vodu kao spužva, nabubri i vrši blag pritisak na crijeva. Tako stimulisani mišići crijeva se grče i potiskuju nesvarene sastojke hrane. Dakle crijeva bivaju aktivirana mehaničkim putem takoda njihova flora ostaje neoštećena. Kim otklanja naduvenost jer eliminiše gasove iz crijeva, a laneno sjeme, koje sadrži mnogo ulja u sebi, eliminiše dugotrajni zatvor. Zahvaljujući ovim sastojcima stolica postaje uredna na potpuno prirodan način. Treba napomenuti da PROBAVITA ne djeluje trenutno jer nije iritirajuće sredstvo. Mora se koristiti najmanje deset dana za redom, a kod težih oblika poremećaja u varenju i do trideset dana, da bi se osjetila značajna poboljšanja. U tome i jeste kvalitet PROBAVITE – ne iritira i ne šteti organizam. Potrebno je samo redovno koristiti prema uputstvu za upotrebu.

PROBAVITA je preparat koji se može koristitii za skidanje suvišnih kilograma. Pošto ima svojstvo da aktivira sistem za varenje PROBAVITA pomaže sagorjevanje masti i sprječava nagomilavanje vode u potkožnom tkivu. Pravilnom upotrebom PROBAVITE može se spriječiti dalja gojaznost i izgubiti od 2 do 4 kg tjelesne težine.

NAČIN UPOTREBE:
*Kod dugotrajnog zatvora: Jednu kesicu PROBAVITE pomiješati u 100g pavlake (može i jogurt) i pojesti uz doručak ili umjesto doručka. Kod težih oblika poremećaja u varenju uzeti po 2 kesice PROBAVITE prvih nekoliko dana. Ovo ponavljati svako jutro dok ne nestanu tegobe.
*Protiv gojaznosti: jednu kesicu PROBAVITE pomiješati sa jogurtom (ne sa pavlakom) i pojesti umjesto doručka. Tretman traje najmanje 30 dana i za to vrijeme bi trebalo izbjegavati slatkiše, masnu hranu i alkohol. Ako želite intezivnije skidanje suvišnih kilograma preporučujemo uz PROBAVITU i naš novi FITO čaj za mršavljenje koji možete uzimati 3 puta dnevno.
*NAPOMENA U izuzetnim slučajevima PROBAVITA se umjesto sa pavlakom i jogurtom može miješati sa pekmezom